Systembolaget – Bästa ölen

Denna speciella butik är ett statligt företag som har ensamrätt på att sälja alkoholhaltiga drycker i Sverige. Anledningen till att systembolaget har monopol är samarbetet mellan detaljhandeln och det statliga ansvaret i att minska alkoholens negativa påverkan på samhället. Systembolaget har inom ramen av dessa restriktioner ändå lyckats skapa ett bra erbjudande och ett positivt förhållande till kunden. Genom ett stort utbud av produkter och olika leveransalternativ ska konsumenterna kunna njuta av bra och pålitlig service och en positiv köpupplevelse.

Systembolaget har således är bra balans mellan en ansvarsfull distribution och ett stort utbud av alkoholdrycker, dessutom alkoholfria alternativ.

Omtanke och ansvar

Systembolaget har tagit ett stort ansvar genom att vidta vissa åtgärder som ska begränsa alkoholkonsumtionen. Det är inte en tillfällighet att bland annat öppettiderna är begränsade. De speciella öppettiderna ska minska tillgängligheten av alkohol under vissa tider som anses speciellt kritiska.

Andra medel för att reglera tillgängligheten av alkohol är en limiterad marknadsföring. Systembolagets syfte är att sälja alkohol utan ett vinstintresse. Därför erbjuds inga rabatter eller kampanjer på produkterna. Även de relativt höga priserna kan vara ett sätt att få oss som kunder att handla mindre eller mer sällan. På så sätt kan myndigheterna styra våra alkoholvanor.

Utbud

Med ett otroligt stort sortiment kan systembolaget erbjuda i stort sätt allt inom alkoholhaltiga drycker. Är du ute efter vin, öl, konjak eller champagne kommer du säkert att hitta någonting som passar dig och din smak. Med produkter från jordens alla hörn finns det alternativ som passar för alla smaker och preferenser.

Genom att erbjuda ekologiska viner och hållbara klimatsmarta förpackningar visar även systembolaget ett bra framförhållande och ansvar gentemot kunden och miljön. Dessutom finns även ett utbud av alkoholfria val tillgängligt inom alla kategorier.

Dryckeskunskap

På systembolagets hemsida finns en smakskolan där du kan lära dig att kombinera dryck med mat för att uppnå en bra aromatisk balans. Dessutom erbjuder systembolaget tips och råd samt smakprovningar i butik vilket visar ett personligare förhållande till konsumenterna.

Du kan även lära dig att använda dryck inom matlagning och på så sätt framhäva smaker i köket. Det finns även olika praktiska verktyg såsom en dryckesplanerare inom denna kategori.

Systembolaget öppettider

De ordinarie öppettiderna på vardagar är oftast 10:00-19:00 och lördag endast till 15:00. Systembolaget håller stängt på söndagar. Som ett komplement till begränsade öppettider finns andra alternativ och tjänster för att du som kund ska kunna köpa din favoritdryck på ett enkelt och smidigt sätt.

För att kompensera erbjuds kunden även hemleverans och med tanke på de begränsade öppettiderna kan detta vara betydelsefullt för många personer. Som kund kan du även få snabb information med hjälp av chatt och kundtjänst.