4 tips som ger dig vita tänder

Tänderna börjar oundvikligen gulna med åldern, men en rad strategier kan sakta ner processen och till och med vända den. Medan tandblekningssatser är tillgängliga på de flesta apotek, kan många naturläkemedel hjälpa till att ta bort fläckar och skydda tandemaljen.

Så får man vitare tänder naturligt

Följande strategier kan hjälpa till att bleka tänderna:

Göra kostförändringar

Att eliminera mat som markerar tänderna kan förhindra ytterligare fläckar. Mat och dryck som innehåller tanniner, såsom vin och te, kan fläcka tänderna. Kaffe och mörka läsk och juice kan också fläcka dem. Sura livsmedel kan göra att tänderna ser gula ut genom att bära emaljen. Människor som är oroliga för tändernas färg bör undvika överdriven konsumtion av citrus, kaffe och läsk.

Alternativt bör de alltid borsta tänderna efter att ha haft dem. Tandläkare rekommenderar vanligtvis att vänta 30 minuter efter att ha ätit innan du borstar tänderna. Syror kan försvaga emaljen, så borstning för tidigt kan orsaka skador.

Att sluta röka eller tobaksprodukter kan minska risken för nikotinfläckar. Det kan också förhindra tandförfall och tandköttssjukdomar, som båda kan skada emaljen och orsaka munhälsoproblem.

Försöker att dra i olja

Oljedragning är termen för att tvätta munnen med olja för att avlägsna smuts, bakterier och skräp. Det ersätter inte regelbunden borstning eller tandtråd, men vissa undersökningar tyder på att tvätta munnen med vissa oljor kan hjälpa till att bleka tänderna. Vi anser att oljedrivning är okonventionell tandvård. För att prova den här metoden, skölj munnen med olja i en minut efter borstning och spotta sedan ut den. Oljor som är lämpliga för oljedrag inkluderar: kokosolja solrosolja sesamolja

Borsta med Bakpulver

Detta kan försiktigt polera bort fläckar på tänderna. Vissa människor oroar sig för att bakpulver är för hård och kan slipa bort emalj, men forskning från 2017 fann att det var ett säkert sätt att ta bort fläckar. Bakpulver kan också hjälpa till att bekämpa bakterier, vilket antyder att det kan minska plack och förhindra tandförfall.

Använda väteperoxid

Väteperoxid är ett milt blekmedel som kan hjälpa till att bleka färgade tänder. För optimal blekning kan en person försöka borsta med en blandning av bakpulver och väteperoxid i 1-2 minuter två gånger om dagen i en vecka. De borde bara göra detta ibland. Väteperoxid kan öka tandkänsligheten, så det är inte lämpligt för långvarig användning eller för personer som redan har känsliga tänder.