Hur bra är egentligen Ida Wargs brun utan sol?

En produkt som blir alltmer populär är brun utan sol. Det kan användas för att liva upp huden under vintermånaderna, eller för att ge en jämnare bränna under våren och sommaren. Det finns många olika typer av self tanning produkter. Detta för att du ska kunna hitta något som passar just dig. Jag har testat Ida Warg Beauty brun utan sol, här får du reda på om den levde upp till förväntningarna.

Kort om Ida Warg

Ida är en svensk influencer som du kan hitta på plattformar som Youtube, Instagram och Podcast. Men hur gammal är Ida Warg? Jo hon är 35 år och har två barn tillsammans med entreprenören Alexander Pärleros. År 2018 grundare Ida skönhetsmärket ”Ida Warg Beauty”. Märket har idag blivit ett av Sveriges ledande med många produkter i olika slag.

Olika Self tanning produkter

Ida Warg Beauty har en del olika brun utan sol produkter. Det finns något för alla, och för alla tillfällen. Jag begav mig till en affär i närheten för att kolla in vilka olika produkter som fanns. Så att jag kunde hitta något som passade mig.

Body lotion

Jag hittade en klassisk body lotion brun utan sol. Denna applicerar du lätt med en vante och färgen utvecklas gradvis under flera timmar.

Mousse

Den populäraste metoden är self tanning mousse. Även denna appliceras bäst med en vante och sjunker in lätt i huden. Det tar endast tre timmar för denna produkt att verka, dock blir den gradvis starkare under 12 timmar. Denna produkt har jag hört mycket om och beslutade mig därför för att se om den var värd priset.

Recension

Jag ville se om produkten var så bra som många säger att den är. Därför valde jag att testa Ida Warg brun utan sol mousse. Den fanns i ett flertal olika färgen beroende på vilken typ av resultat du vill åt. Jag valde färgen medium dark för att få ett intensivt resultat.

Förberedelser

För att ge produkten så bra förutsättningar som möjligt, valde jag att exfoliera kroppen och återfukta torra områden. Detta gjorde jag en dag innan jag applicerade produkten och jag återfuktade knän, händer och armbågar. Det första jag la märke till är att färgen har en fin underton och inte blir för orange. Moussen har en color guard vilket gör att jag kan se precis vart jag applicerat produkten. Detta är enormt underlättande eftersom du slipper vakna upp och inse att du missat flera partier.

Applikation

Jag applicerade min brun utan sol på kvällen innan jag skulle sova för att vakna upp med en bränna. Produkten sjönk in bra i huden och färgade inte av sig på varken lakan eller kläder. Jag anser att den inte torkade för fort vilket gjorde att jag hann blanda ut all produkt och slapp skarpa ränder. Ida Warg brun utan sol la sig fint på huden, den är även parfymfri vilket gör att du inte behöver stå ut med den typiska brun utan sol doften.

Men hur länge håller brun utan sol Ida Warg? Jo, produkten var borta efter ungefär en vecka. Dock började den försvinna gradvis efter några dagar. Duschar eller svettas du mycket, kommer den antagligen försvinna snabbare än så. Jag återfuktade med en bodylotion kontinuerligt för att kunna behålla en jämn och fin bränna under veckan.

Efter mitt test, skulle jag rekommendera denna produkt till dig som vill få en jämn, naturlig och solkysst bränna. Även till dig som inte vill spendera alltför mycket pengar på en brun utan sol produkt, utan få ett bra resultat till en bra peng. Produkten finns i många affärer och på många hemsidor vilket gör att den är lätt att få tag på. Detta är givetvis ett stort plus.