Gör en makeover i vinter – så blir du av med vintertröttheten!

Vintertrötthet är ett reellt problem för många människor. Det är svårt att hitta motivationen att göra något när det är kallt ute och man bara vill ligga inne under täcket. Men det finns saker du kan göra för att bli av med vintertröttheten! Gör något som du aldrig har gjort förut! Du kommer garanterat må bättre av det.

Varför ska man göra en makeover i vinter?

En makeover är ett perfekt sätt att ge sig själv lite extra kärlek och uppmärksamhet under vintern. Man kan göra en makeover på sig själv, sin partner eller hela familjen. Det är en rolig aktivitet som man kan göra tillsammans med andra eller helt för sin egen skull. En makeover innebär oftast att man byter ut sina kläder, sminkar sig och frisyr. Man kan också prova nya accessoarer eller skaffa nya tatueringar. Allt detta kan vara en mysig aktivitet under vintern när man gärna håller sig inomhus och pysslar. Genom att sysselsätta sig under vintern får man mer energi och även makeovern i sig brukar ge en den lilla extra energikicken när man känner sig fräsch och uppdaterad. Det finns ingen gräns för hur mycket man kan förvandla sig, och det är alltid trevligt att se resultatet i spegeln.

Ge ditt hus en makeover

En av de bästa sakerna med att bo i ett hus är att man alltid kan ge det en makeover. Man behöver inte flytta för att få nytt liv i sitt hem, utan kan enkelt byta möbler, tapeter eller kanske till och med renovera ett rum. Detta är också en bra idé om man vill sälja huset, då det ofta ger det en högre värde. Ifall du vill investera i att ge ditt hus en makeover är det viktigt att jämföra de lån du behöver ta. Klicka här för att jämföra vilket lån som passar dig. En makeover är dock inte bara för investeringen eller utseendet, utan kan också vara för att göra huset mer funktionellt. Man kan till exempel installera nya lister eller golvlister för att göra städningen lättare, byta handtag på dörrar och lådor för att göra dem mer ergonomiska eller installera nya gardiner för att slippa solljuset. Oavsett anledningen är det alltid kul att ge sitt hem lite nytt liv och under vintern passar det bra att hålla sig inomhus och pyssla i värmen.

Förbättra din hudvårdsrutin för bättre resultat i kallt väder!

Det är viktigt att ta hand om sin hud, oavsett väder. Men när temperaturen sjunker och luften blir torrare är det extra viktigt att följa en bra hudvårdsrutin. Under vintern kan det vara mysigt att sitta inne och uppdatera din kunskap om hudvård. Använder du rätt produkter för din hy och behöver du ändra något inför den nya årstiden? Här är några tips på hur du kan förbättra din hudvårdsrutin för bättre resultat i kallt väder:

– Applicera en fetare moisturizer över hela ansiktet.
– Byt ut din vanliga foundation mot en mer närande variant, gärna med extra SPF.
– Använd en primer innan du applicerar makeup, för att skydda huden mot yttre påfrestningar.
– Glöm inte att sminka av dig ordentligt på kvällen, så att huden får andas under natten

Satsa på en ny look med kläder och smink som passar vintern!

En av de bästa sakerna med vintern är att man får använda alla de fina kläderna och smyckena som man har sparat hela året. Man kan satsa på en ny look med kläder och smink som passar vintern. Antingen kan du leta efter gamla fynd i din egen garderob eller uppdatera den genom att secondhand eller online shoppa. Ett tips för att öka sin vintergarderob och hitta nya outfits är att klä sig lager på lager. Du kanske hittar en sommartopp som passar perfekt över en tunn polotröja, eller skjorta som du kan ha under en tjockare tröja. På så vis kan du matcha en hel del olika stilar och samtidigt hålla dig varm i vinter. Man kan också prova nya makeup-trender och se hur de passar ihop med olika outfits. Kanske vill du sminka dig julinspirerat eller uppdatera din vardagliga sminkrutin.

Hårvårdstips för friskt hår under vintern

Det är viktigt att ta hand om sitt hår under vintern, eftersom det kan bli mycket torrt och skadat av kallt väder. Här är några tips för friskt hår under vintern:

– Använd en mild schampo och balsam som inte torkar ut håret.
– Tvätta inte håret för ofta, eftersom det kan torka ut det ytterligare.
– Använd en leave-in conditioner eller olja för att skydda och mjukgöra håret.
– Undvik att använda stylingprodukter som innehåller alkohol, eftersom de kan torka ut håret.
– Satsa på naturliga produkter så mycket som möjligt, eftersom de är bättre för håret.

Vi vet att det är svårt att motivera sig till något annat än att mysa i soffan under vintern, men det finns faktiskt mycket man kan hitta på inne i värmen som gör en piggare och fräschare! Gör en makeover i vinter och kom ut på andra sidan med ny energi.