Thomas Möller, legendarisk president för Hells Angels

När den tidigare bilklubben Dirty Dräggels blev medlemmar i Hells Angels, innebar det att Hells Angels etablerade sig i Sverige. Snart kom medias blickar att riktas mot Hells Angels och den kriminalitet som klubben är känd för, hamnade i fokus. Thomas Möller klev då fram som Hells Angels talesperson, först som vice president och sedan som president, och genom en erkänt skicklig mediestrategi lyckades han delvis ändra bilden av klubben.

Snabba fakta om Thomas Möller

Vem?Thomas Möller var president för HA 
När?Möller var president på 1990-talet men lämnade över presidentposten 2003
Var?Möller var president i Sverige, men tillhörde klubben i Malmö
Bor?Det är oklart om Möller numera bor i Sverige eller Sydafrika

Thomas Möller, Hells Angels karismatiske ledare

Thomas Möller har varit erkänt duktig på att hantera media och den uppmärksamhet som kommit av hans presidentskap i Hells Angels. Medan Hells Angels i många andra länder varit noggranna med att hålla sig undan och hålla låg profil, bjöd Thomas Möller in media till sitt bröllop. Thomas Möllers tidigare fru var dotter till en polisman och deras äktenskap väckte viss uppståndelse.

Inledningsvis menade Thomas Möller att HA i Sverige inte bedrev någon kriminell verksamhet i stor skala. Man sysslade heller inte med våld enligt Möller. Men när det våldsamma gängkriget med Bandidos blossade upp 1994, stod det klart att våld var något HA var beredda att ta till.

I sak kan dock Möller ha haft rätt till viss del. Ofta var det så kallade livvakter runt HA och så kallade hangarounds som stod för den våldsamma verksamheten.

Thomas Möller på flashback och andra media

Precis som så för många andra kända personer, finns det ett stort antal trådar på flashback som handlar om Thomas Möller, både som privatperson såväl som Hells Angels och Möllers medverkan där.

Flashback må stå för yttrandefrihet, men sanningshalten i texterna varierar kraftigt. Klart är att vissa saker som skrivs där är korrekta. Flashback kan ofta tidigt avslöja både offer och förövare i olika brott, men mycket av det som förekommer där är rena lögner och spekulationer.

Thomas Möller verkar inte driva någon blogg. Det verkar heller inte finnas något officiellt konto på instagram som tillhör Hells Angels ex-president. Ett antal konton finns på facebook finns där ägaren heter Thomas Möller, men även här är det omöjligt att avgöra om något av dem tillhör Hells Angels före detta president.

Under mitten av 2000 talet syntes Möller mycket i officiella sammanhang i Sydafrika, ofta i samband med evenemang och glamorösa tillställningar.

Peter Rätz stod Thomas Möller nära

Under senare delen av 00-talet hamnade Möller i tvist med både försäkringskassan och skattemyndigheten. Båda myndigheterna krävde Thomas Möller på stora belopp. Enligt officiella uppgifter är Möller skyldig svenska staten två miljoner kronor. Enligt Möller själv existerar dock inte skulden.

Möller kom även att figurera i en förundersökning gentemot storbedragaren Torgny Jönsson. I samtal mellan Möller och Jönsson framkom dessutom uppgifter som ledde till att Expressens chefredaktör i New York sedermera fick sparken.

Under de senaste åren har Möller hållit låg profil. Han syns knappast med Hells Angels som en gång i tiden närmast var att betrakta som hans familj.

I boken om Peter Rätz, mannen som infiltrerade och kom längre än någon annan infiltratör kommit, framkommer att Rätz under en period som prospect till HA arbetade som Thomas Möllers livvakt.

Thomas Möller idag

Vad Thomas Möller gör idag är oklart. Han arbetar troligen inte som konstnär, även om han haft ett konstintresse och till och med ägt några tavlor signerade Adolf Hitler. Det är även höljt i dunkel huruvida Möller återvänt till Sverige eller fortfarande bor i Sydafrika. En del hävdar att han nu bor i Tyskland.

Med den bakgrund Möller har är det inte otänkbart att han har fiender som gör att han väljer en låg profil. Även om Hells Angels brukat mycket våld under åren så framstår dagens kriminella gäng som betydligt råare och brutalare. 

Thomas Möller har vad vi vet ingen koppling till den kände tyske skådespelaren, Dieter Thomas Hecks fru, Ragnhild Möller. Inte heller har han något släktskap med sin namne Thomas Möller Olsen, som dömdes för mord och narkotikasmuggling på Island, men som numera avtjänar sitt straff i Danmark.

Möller närmar sig sextio, och det är väl naturligt att han med ålderns rätt valt en lugnare och mer tillbakadragen livsstil.

4 saker om Thomas Möller

  • Karismatisk
  • Bra på att ta media
  • Ändrade delvis bilden av HA
  • Har bott, och bor eventuellt fortfarande i Sydafrika