Gripsholms värdshus – med slottsutsikt

På Gripsholms värdshus kan du samla dig rik på trivsamma upplevelser. Förutom ett mysigt hotell med fönsterutsikt över bland annat Mariefreds ståtliga slott, finns även både restaurang och bar med hög mysfaktor. Där serveras det svensk klassisk husmanskost tillredd av högkvalitativa råvaror.

Snabbfakta om Gripsholms värdshus

Antal rum46 stycken
Funktionsanpassade rum3 stycken
Djurvänliga rum3 stycken
Restaurang Ja
Wi-fiJa
KontantbetalningNej

Gripsholms värdshus i Mariefred

Så är du äntligen där, i småstadsidyllen Mariefred med sitt pampiga slott omgivet av Mälarens lugna vatten som reflekterar solens strålar likt blinkande stjärnor. Och om du undrar över var du ska övernatta, så behöver du inte fundera länge. I Mariefred finns flera alternativ. Exempelvis vackra Gripsholms värdshus, med sina 100 bäddar att sova i och olika specialanpassade rum – bland annat för funktionshindrade eller för de som önskar ta med sig husdjur. På värdshuset bjuds också på otroligt god, svensk husmanskost i flera olika matsalar samt ”Skänken”, ett utrymme i värdshusets äldre delar där det också finns bar.

Vad finns att boka på Gripsholms värdshus?

På Gripsholms värdshus finns många olika erbjudanden, till exempel weekendpaket där du kan boka rum med jacuzzi, med ”kungainredning” i romantisk stil eller bekväma standardrum. Alla rum är olikt inredda. Fråga vid bokningen för att få till den där unika känslan som just du vill att din weekendvistelse ska ha. Även konferensbokningar är varmt välkomna, och vanliga, året runt. Vill du boka en långtidsvistelse, rekommenderas du istället att vända dig till systerhotellet, Gripsholms Bed & Breakfast.

Exempel på olika weekendpaket:

  • Gripsholmspaketet
  • Julaftonsvistelse
  • Julbordsweekend
  • Gourmetweekend
  • Romantisk weekend
  • Golfpaketet
  • Seniorpaketet
  • Långweekend

Du kan också ge bort en weekendupplevelse i presentkort, vem skulle inte bli glad för det! Om du vill så kan du lägga till en bild på personen på presentkortet, för att göra det mer personligt.

Högtider på Gripsholms värdshus

Gripsholms värdshus erbjuder också trevliga sammanställningar kring högtiderna, till exempel jul och nyår. Då får du ta del både av fantastiskt god mat anpassad för säsongen och högtiden, samt den unika upplevelsen att få bo på något av värdshusets många rum. Inför jul (från slutet av november till slutet av december) finns det möjlighet att komma och äta vid deras vackert uppdukade julbord. Här finns all tänkbar julmat i klassisk stil, Janssons frestelse, lax, skinka och allt möjligt annat gott som du kan tänkas önska dig i juletider. Bokar du en julbordsweekend, så ingår det förutom, själva julbuffén, övernattning på det vackra hotellet och en riklig frukostbuffé, som också den serveras i den hemtrevliga restaurangen.

Gripsholm värdshus meny

Gripsholms värdshus erbjuder fantastiska smakkombinationer baserade på traditionell, svensk husmanskost. Här bjuds bland annat på kryddbakad hjortstek, smörstekt röding samt ratatouille. Desserter såsom vit chokladglass och citronsorbet är andra läckerheter som står på menyn. Dessutom finns ”Dagens lunch” att avnjuta alla veckans vardagar. Då finns de alltid ett vegetariskt alternativ, samt en barnmeny med rätter såsom köttbullar eller hamburgare. Barnmenyn är tillgänglig även på helgen. Om du inte vill äta på plats, så erbjuder värdshuset även catering på flera mils avstånd.

Gripsholms värdshus Afternoon Tea

På värdshuset erbjuds varje lördag också det populära Afternoon Tea. På dessa engelskinspirerade eftermiddagar kan du uppleva många unika frestande smaker av fantastiska bakverk och kakor, samt matigare godsaker. Självklart tillsammans med ett stort utbud av olika teer att välja från. Det är bara att ta med vänner, barn eller familj och komma för en trevlig lördagseftermiddag och avnjuta denna gofika. Afternoon tea erbjuds ej under julsäsongen.

Att göra i Mariefred

När du inte är på hotellet eller är upptagen med att äta någon av restaurangernas alla ljuvligheter, så finns det mycket att upptäcka i Mariefred. Slottet är ett måste och en självklarhet att besöka. Det byggdes på 1500-talet och har några av landets bäst bevarade rum från vasakungarnas levnadstid. Utanför slottet finns ett stort naturreservat, kallat Hjorthagen, som inbjuder till natursköna promenader. Vill du ta ett dopp så inbjuder Mälaren till svalkande bad. Och om du gillar golf så finns i Mariefred en av landets bästa golfbanor, Gripsholms GK. Vill du golfa hela helgen så kan du kombinera det med att boka en golfweekend på Gripsholms värdshus.

Gripsholms värdshus har allt

Oavsett vad du är ute efter: en plats att sova, en restaurangupplevelse med god mat som kittlar dina smaklökar, eller en helhetsupplevelse som rymmer diverse aktiviteter såsom jacuzzi-dopp, rosor och champagne på rummet eller en mysig kväll på baren Skänken, så är iallafall en sak säker. Besöker du Gripsholms värdshus så blir det en upplevelse du sent kommer att glömma!