Nour El Refai

Komiker, programledare och manusförfattare är några av alla de yrkestitlar som Nour El Refai kan kalla sig.

För att endast vara 35 år gammal har Nour El-Refai hunnit med mycket dessutom vann hon ”Årets Kvinnliga Komiker 2017” utöver detta är hon även en väldigt eftersökt föreläsare och numera panelmedlem i Masked Singer Sverige.

Nour El Refai ung & barndom

Nour Refai är född i Libanon och kom hit som flykting med sin mamma när hon bara var några månader gammal. Hon har i flera tv intervjuer pratat om sin tuffa uppväxt och att det inte alltid fanns mat på bordet. Uppväxten har därför gjort att El Nor alltid vill tjäna tillräckligt med pengar för att slippa känna den otryggheten igen.

Nour El Refai gick det estetiska programmet på gymnasiet i sin hemstad Lund. Hon har även pratat mycket om hur det känns att växa upp utan en pappa. Men visste du att Nour även har tre bröder som heter Wasim, Daniel och Rami El Refai.

Numera är Nour El Refai gift med Henrik Schyffert som hon har en son med som är född 2019.

Komikern Nour El Refai

Den roande El Refai har vunnit pris för bästa kvinnliga komiker 2017 och är känd för sina roliga upptåg ibland annat ballar av stål. Där hon ofta spelade på sitt mod, feminism och humor. Dessutom har hon gjort en enmansshow som hon turnerade med 2016 och 2017 som hette En komisk depression. Föreställningen handlar bland annat om hennes tuffa uppväxt och samhällsproblem och har fått väldigt god kritik.

Komiker Nour slog först igenom 2005 i humorprogrammet hus i helvete ihop med Cecillia Fors och därefter startade dolda kameran programmet Raj Raj. Sedan dess har hon bara blivit alltmer populär och numera ser man Nour i många storproduktioner.

Vart har du sett Nour El Refai?

El Refai Nour har minst sagt många järn i elden. Några tv-program och radioprogram Nour varit med i.

 • Masked Singer 2021
 • Masked Singer 2022
 • Ballar av stål från 2007
 • Wipeout på 5an
 • Sommarpratare 2009
 • Melodifestivalen 2009
 • Morgonpasset på P3
 • Humorprogrammet raj raj

Masked Singer på Wikipedia

Masked Singer Sverige är ett musikaliskt underhållningsprogram. Där kändisar klär ut sig i kostymer som gör de helt oigenkännliga. Sedan ska en panel och publiken som är på plats komma med sina gissningar och bestämma vem som ska ta av sig masken. Panelen består av Nour El Refai, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren. Det finns en hel del mer att läsa om tv-programmet på wikipedia Masked Singer.

De finns många som missuppfattar hennes namn och de vanligaste är Noor Al, Nour Al Fakir, El Nour, Nor Refai Eller som stavar namnet fel som Noor El Refai.

Föreläsaren Nour

Nour är inte bara Noor komiker och eller en i Masked Singer wiki panelen utan så mycket mer. Utan Nour El Refai het på många sätt är också en stor föreläsare. Föreläsningen bjuder på en personlig historia hur det är att växa upp med en ensamstående mamma och tre bröder. Och om pengarna som aldrig räcker till allt som behövdes.

Föreläsning handlar i stora drag om hur det är att växa upp som en fattig invandrare och alla drömmar. Och hur hennes uppväxt påverkar henne. Eftersom hon såg hur kämpigt mamman hade det känner hon att vara en del av den feministiska kampen är enormt viktig. En föreläsning som helt enkelt vill ge unga människor hopp om framtiden.

Kändisskapets baksida för Nour

Men precis som för alla andra som också har tusen järn i elden så kan det lät bli för mycket av det goda. Därför blev Nour sjukskriven 2019 och ställde då in sin samverkan på Kung Lear. Hon har inte velat uttala sig på vilket sätt hon varit sjuk, men hon var sjukskriven i flera månader. Men nu är hon åter lika aktiv som förut och är numera även med i panelen i Masked Singer. Dessutom ingår hon i 2022 upplaga av hela kändis Sverige bakar.

5 saker du inte visste om Nour El Refai

Nour spelade in sin första film 2004 och har sedan dess varit aktiv mestadels av 2000 talet med många olika tv-program och radio-program men visste du dessa roliga fakta om Nour.

 1. Hon är tillsammans med en annan duktig välkänd komiker nämligen Henrik Schyffert och de har en son tillsammans som är född 2019.
 2. Nour är född i Libanon, men växte upp i skånska Lund med sina tre bröder och deras mamma.
 3. Eftersom hon växte upp i ett hem där hon ibland fick gå hungrig. Är hon alltid noga att fylla kyl och frys till bredden med mat.
 4. Nour lider av kronisk depression och social fobi
 5. Hon absolut älskar katter, men är samtidigt superallergisk emot dem.

Några riktigt roliga och udda fakta om Nour El Refai. Dessutom har hon även pratat mycket om psykisk sjukdom som sin egen Dystymi som är en kronisk form av depression i sin egen fyra dels serie Landet Lyckopiller.

Relaterade inlägg

Dela inlägget:

Senaste inläggen

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad