Vem är Olof K Gustafsson?

Den svenska entreprenören Olof K Gustafsson har under många år fått stor uppmärksamhet i media. Redan som 17-åring drev han fyra olika företag; ett av dem var Serieplaneten förlag, som bland annat kom ut med det första svenska seriealbumet om Simpsons. Idag har han kommit att bli VD för Escobar Inc. Ett företag som grundades av bröderna Pablo och Roberto Escobar.

Än idag är Olof K Gustafsson ett hett ämne som det skrivs mycket om på sociala medier så som Twitter och Instagram. Han har också fått en egen dokumentär på SVT: Olof Inc. Parallellt med att vi i dokumentären får veta mer om hans liv, får vi också se Olof K Gustafsson fru Svetlana.

Dokumentären skildrade bland annat hur de lämnade sitt lyxliv i Dubai och flyttade till Olofs hemland Sverige.

Olof K Gustafsson Flashback

Flashback är ett internetforum där folk över hela Sverige fritt kan skapa och delta i diskussionstrådar om olika ämnen. Olof K Gustafsson har kommit att bli underlag för många Flashback-trådar och folk diskuterar både det ena och det andra om hans liv.

På Flashback ses folk diskutera om huruvida Olof K Gustafsson verkligen är den han utger sig för att vara. Vissa tror att hela hans liv är baserat på lögner från honom själv och påstår att han är en mytoman av högsta grad, andra är övertygade om att allt han säger om sitt liv är sant. Söker du på ”Trump Tower 63a Olof K Gustafsson”, hamnar du mitt i en hetsig debatt om huruvida han har bott där eller inte. Vissa menar att Olof K Gustafsson, precis som han påstår, tidigare har bott i Trump Tower och att det även finns bevis på att han och hans fru flyttade därifrån. Men även i denna debatt finns det folk som menar att allt är en lögn.

Olof K Gustafsson Wikipedia

Trots Olof K Gustafssons mycket omtalade liv och stora framgång som entreprenör, har han ännu ingen Wikipedia-sida. Söker du på hans namn på Wikipedia får du istället läsa om Escobar Inc, som han ju å andra sidan är en stor del av.

Escobar Inc.

Olof K Gustafsson driver Escobar Inc tillsammans Roberto Escobar, bror till den ökända knarkbaronen Pablo Escobar. Inofficielt är Escobar Inc grundat 1984, men företaget registrerades officiellt först år 2015.

Det omtalade företaget Escobar Inc har varit i flera rättsliga tvister, bland annat stämde de Netflix för serien Narcos. Escobar Inc ansåg sig nämligen äga rättigheterna till historien kring Pablo Escobar och menade att Netflix inte hade några som helst rättigheter att skapa en serie grundad på hans liv.

Olof K Gustafsson förmögenhet

Entreprenören Olof K Gustafsson har varit framstående och driven sedan han var ung. Det har gjort honom väldigt framgångsrik och förmögen och lett till att han idag driver Escobar Inc. År 2022 ligger Olof K Gustafsson net worth på ett uppskattat värde runt 55 miljoner amerikanska dollar.

Olof K Gustafsson Bitcoin

År 2020 försökte Olof K Gustafsson utöka sin förmögenhet genom att få upphovsrätten till Bitcoin. Han såg att Bitcoin var decentraliserat och att ingen riktigt ägde varumärket. Det gav honom idén att själv ansöka om rättigheterna till det, något han inte lyckades med.