TEST: Mobila bredband – Här är vårt resultat!

Det finns ett bra alternativ för alla som inte har möjlighet att dra fiber till sitt hus eller bor i lägenhet utan fiberuppkoppling. Svaret heter mobilt bredband. Men misströsta inte om du inte kan ha fiberuppkopplat internet i ditt hem, eftersom du har möjlighet att skaffa ett mobilt bredband istället. Mobilt bredband har många fördelar, några kommer listas nedan.

Flexibelt

Fördelen med mobilt bredband är att du inte är bunden till en plats med det. Du kan använda det i ditt hem, men även ta med dig det till ditt favoritcafé, din sommarstuga eller i husvagnen. Du kan också ta med det på din resa i Sverige och det enda som behövs är ett eluttag att koppla in routern i. De flesta operatörer erbjuder också själva routern när du startar ditt abonnemang. Eller så får du köpa det för en liten summa och kan välja val av router. Routern är i perfekt storlek att ta med i väskan för att koppla upp dig vart du vill. Det finns även routrar i reseformat du kan välja, även om de flesta routrar numer inte är så stora.

Obegränsad surf

Många operatörer för mobilt bredband erbjuder obegränsad surf som ett alternativ på surfmängd. Du är därmed fri från att tänka på hur mycket du streamar film eller serier. Du behöver inte tjata på eventuella barn att sluta spela onlinespel för att surfen ska ta slut innan månaden är slut. Obegränsad surf passar både dig som gillar att se mycket film och serier, kolla Youtube, spela dataspel online eller för barnfamiljen. Därför är det skönt att slippa tänka på att spara på surfen med obegränsad surf.

4G

De flesta operatörer använder sig idag av 4g nätet för sin internettjänst. Om en tjänst erbjuder 4g innebär det att du med mobilt bredband ska kunna surfa med 100 Mbt i sekunden eller 1 Gb till stationära nät. Du kommer upp i så pass höga hastigheter att du inte får en uppkoppling som laggar eller hackar. Sedan 2010 har de flesta städer i Sverige tillgång till 4g nätet. Operatörer idag erbjuder 4g obegränsad surf vilket innebär väldigt bra uppkoppling där flera familjemedlemmar kan använda nätet samtidigt utan att uppkopplingen störs.

Obegränsat mobilt bredband

Ska du införskaffa obegränsat mobilt bredband? Det finns olika operatörer som erbjuder abonnemang. Så ta dig en titt på utbudet och välj efter tjänst och tycke. Söker du också ett abonnemang som inte är uppbundet till tidsgräns så finns ett par att välja bland. Vilket är utmärkt om du märker att uppkopplingen inte är tillräckligt bra. Mobilmasten står kanske för långt från just din bostad. Icke uppbundet abonnemang innebär möjlighet att prova sig fram bland fler operatörer.

Passar unga

Obegränsat mobilt bredband passar unga vuxna. Anledningen är just att de inte behöver binda upp sig till en plats att använda internetuppkopplingen på. De kan ta med den till olika ställen för att plugga på, på besök hos vänner eller på resan. Flyttar de är de inte uppbundna till ett abonnemang utan kan säga upp det om de valt ett flexibelt abonnemang.

Många fördelar med mobilt bredband är värda att begrunda innan ni funderar på att gräva upp er trädgård för att installera fiber. Det är både billigare och lika bra med mobilt bredband och också flexiblare. Det gäller både plats för användning av nätet och gällande abonnemang. Så välj vad som passar dig och din familj bäst.