Home Ekonomi Låna pengar online

Låna pengar online

0
Låna pengar online

Hur går det egentligen till att låna pengar online? Det blir allt vanligare att vi gör alla ärenden på internet, inklusive att låna pengar. Alternativen är många och de typer av lån som erbjuds likaså. Vi berättar mer om att låna pengar och svarar på de vanligaste frågorna.

Låna pengar till låg ränta

Ett mål att sikta på i samband med att låna pengar online är att hitta ett lån med låg ränta. Ränta är den kostnad du betalar för att få ha lånet. Var också uppmärksam på eventuella avgifter som tillkommer, som till exempel uppläggnings- eller aviavgifter.

Blancolån, även kallade privatlån, är en vanlig låneform för privatpersoner. Med dem är det möjligt att låna pengar utan säkerhet och använda dem till vad som helst.

För att få låna finns några grundkrav som du måste uppfylla:

  • Du måste ha fyllt minst 18 år (en del långivare kan till och med ha en högre åldersgräns)
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige (kan krävas svenskt medborgarskap)
  • Du måste ha en deklarerad årsinkomst som vanligen ligger på 120 000 kr
  • Du får inte ha skulder hos Kronofogden

Långivare kan utöver det ha egna krav och villkor. För exakta villkor rekommenderas att kontakta respektive långivare.

Hur mycket pengar kan jag låna? 

Svaret på frågan är – det beror på. En individuell bedömning görs utifrån en kreditprövning på dig. Hög inkomst och få skulder gör det möjligt att låna mer än vid låg inkomst eller hög skuldsättningsgrad. 

Kan jag låna utan inkomst?

Kan jag låna utan inkomst?

En del långivare kan bevilja ett lån även för dig utan inkomst. Dock krävs det i de fallen en borgenär eller en medsökande.

Det är en person som blir lika betalningsansvarig som dig. Om du inte betalar lånet kommer borgenären/den medsökande att få träda in och betala din skuld.

Vad betyder blancolån?

Ordet blanco har en lång historia när det kommer till lån. Blanco betyder vit eller blank på spanska och tom på tyska. Ett lån där det inte finns något för långivaren att använda som säkerhet.

Privatlån kan användas till att köpa en friggebod eller för att renovera hemma. Motsatsen till lån utan säkerhet är exempelvis bolån där fastigheten används som säkerhet och kan säljas om lånet inte betalas.

Har du frågor om lånet som du överväger att ta eller om det är något som du inte förstår rekommenderar vi att du vänder dig direkt till långivaren. Du ska förstå och vara trygg i beslutet om att låna pengar.

Hur går det till att låna pengar?

Hur går det till att låna pengar?

Vi rekommenderar starkt att lägga ner tid på att jämföra olika alternativ. Det går både att använda en låneförmedlare eller kontakta en långivare direkt. Jämför räntor och villkor för att hitta det lån som genererar lägst kostnad.

Du kan låna pengar online genom att använda BankID som e-legitimation. Det är ett säkert sätt att identifiera dig som gör att långivaren får alla uppgifter som de behöver direkt. Väljer du att sedan acceptera det lån som de erbjuder skriver du under ett låneavtal – även det med BankID. 

Inom ett par arbetsdagar brukar pengarna finnas på ditt konto. Låneprocessen innebär alltså att allt görs online. Det krävs inte ett fysiskt besök på ett bankkontor.