Hur lång är Mauri Hermundsson egentligen?

Många fascineras av långa personer. Om den långa personen dessutom är känd för allmänheten så är det ofta ännu mer spännande att klura kring personens exakta längd.

En programledare som kommit att vara på många läppar de senaste åren är Mauri Hermundsson. Tack vare sin medverkan i TV4:s Lego Masters har den unge YouTube-stjärnan blivit ett välkänt ansikte. Att Mauri är lång råder det ingen tvekan om, men exakt hur lång är Mauri egentligen?

Många ställde sig frågan “hur lång är Mauri” 2021

Året 2021 var ett guldår för Mauri Hermundsson. Förutom med hans medverkan i Lego Masters så dök han upp i en hel rad andra program. Dessutom startade Mauri sin podcast “Topp 1 i Sverige” under 2021. I podden träffar och intervjuar Mauri personer som är bäst i sitt skrå. Mauri har under poddens livstid träffat såväl medium som pokerspelare och telefonförsäljare.

I och med hans stora genombrott i den svenska medievärlden fick många människor upp ögonen för att Mauri är lång. Journalister har flera gånger försökt få Mauri att svara på frågor kring hans längd men det verkar vara svårt att få en exakt siffra för längden på denna reslige herre. 

Olika svar när man söker svar på frågan “Hur lång är Mauri?” 

I diverse artiklar har Mauri Hermundsson uttalat sig om sin längd. Svaren skiljer sig emellertid åt. Ett tag hävdade Mauri att han inte visste sin egentliga längd men uppskattade den till två meter. Mauri har även sagt att han för polismyndigheten uppgett att han ligger under tvåmetersstrecket och “endast” mäter cirka 199 centimeter.

Andra artiklar uppger en mycket mer exakt siffra gällande Mauris längd. I en twitter-post av SSK-podden jämförs Mauri med SVTs Dusan Umicevic och i tweeten uppges Mauri vara två meter och två centimeter lång.