Betting, från olympiska spelen till e-sport!

Människan har spelat i alla tider. Det allra första olympiska spelet man känner till genomfördes för flera tusen år sedan – 776 år f Kr. I antikens Grekland var en god fysik något man beundrade, något som man tyckte var ett viktigt komplement till ett friskt sinne. Men det var kanske inte djupa filosofiska idéer som i första hand lockade människor till sportarenan. 

Sport är kul och spännande och för att göra det extra spännande kan man satsa en slant på idrottarna. I antikens Grekland var man redan igång med betting. Inga olympiska spel utan att man satsat en slant på den som kommer först i mål eller den som vinner brottningsmatchen. Grekernas olympiska spel var ganska snälla tillställningar, det var inte romarnas sport – gladiatorspelen. 

Men även om gladiatorspelen ofta slutade blodigt så var de faktiskt sport. Det fanns till och med en elit av gladiatorkämpar som nog kan jämföra sig med dagens fotbollselit, även om det sägs att gladiatorerna var vegetarianer. Det gäller inte fotbollsstjärnorna. Inte än i alla fall! 

Precis som i dagens fotboll satsade de romerska åskådarna pengar på vem som skulle vinna gladiatorstriderna och på den vägen är det. Så här ett par tusen år senare har vi hur många sportvarianter som helst; hästsport, hundkapplöpning, olympiska spel, division 3 fotboll, baseball, rally, e-sport, etcetera. Det kanske inte är så konstigt att vi spelar som aldrig förr?

Måste man spela komplicerade bettingsystem?

Till skillnad från att stå nere vid gladiatorarenan och sticka till bookmakern en hundring att satsa på en galen krigare med spikyxa, är dagens spel ofta något man gör på nätet. Står man vid hästkapplöpningsbanan är bettingen väldigt handfast. Man stiger fram till luckan och hostar upp sina slantar för att byta dem mot en kvittens. Sedan är det bara att njuta av loppet. Spelar man på nätet behöver man inte resa sig ur soffan, men man kanske inte tycker att charmen är riktigt lika stor att se en vinst segla in på skärmen som att se samma sak från första parkett, live. 

Men ett större hinder för en del är komplicerade procedurer för kontoregistrering där man först måste bli någon typ av medlem och verifiera sitt konto för att sedan mötas av en helt galen informationskampanj om spelsystem, regler, policy för insättning och uttag av vinst, hjälp mot spelberoende och så vidare. 

Måste det vara så himla komplicerat, kan man inte bara hoppa in i ett spel, satsa en femma och ha lite roligt? Internet skulle ju förenkla för oss, inte låta oss irra omkring i labyrinter av musklick och pop up-fönster! 

Betting som de gamla grekerna – no account bet

Det finns faktiskt online betting där spelandet är enkelt. Långt ifrån den traditionella och sega spelsidan som kräver konto, depositioner och en alldeles för lång väntan på att se vinster trilla in på banken. 

Spel handlar ju om att det ska gå snabbt och en vinst ska man ha direkt i fickan så man kan gå ut och bränna några hundringar för att fira med god mat och dryck. Det är den känslan som no account bet står för. Med no account bet kan man få tillbaka lite av känslan från live-betting, från att stå vid luckan vid kapplöpningsbanan eller varför inte gladiatorarenan!

När man spelar med ett pay n play-system behöver man inte göra någon komplicerad anmälningsprocedur. Kasta in pengarna och rulla hjulet (och hoppas på vinst!). Systemet är lika enkelt som det är kul. Även om du aldrig har spelat förr, men plötsligt får lust att sätta en spänn eller två på ditt favoritlag i finalen, då är no account bet lösningen. På nolltid har du fått in din betting och kan återgå till att bita på naglarna.

Det är enkelt att sätta igång. Gå in på den sajt som erbjuder no account bet. Flera stora bettingsajter erbjuder det enkla pay n play-systemet idag. Sätt in lite pengar som du vill spela med genom till exempel Swish så är du igång. Din identitet ger du genom att du bekräftar köpet med ditt BankID, därutöver kan du ägna dig helt åt spelet. No account bet gör att du kan hoppa in på spel lite som att du sätter dig vid ett spelbord på ett casino, lägg fram din marker och hoppas på fru Fortuna!