Högbo brukshotell

Högbo Brukshotell i Sandviken skriver på sin hemsida att de, enligt sina gäster, är ett av Sveriges bästa hotell. De har fått fina omdömen och utmärkelser.

De har också fått priser för sitt hållbarhetsarbete när det gäller maten. De har en dröm om en meny baserad på enbart råvaror från närområdet.

Snabba fakta om Högbo Brukshotell

Antal rumBrukshotellet har 114 rum med 228 bäddar, en restaurang och konferensavdelning för upp till 200 personer. 
Arrangerar bröllopJa
poolNej inte under byggnationen av ett nytt spa. Priserna är anpassade efter att det inte finns tillgång till pool. Gäster erbjuds också 50% rabatt på Parkbadet och fri tillgång till brukets bastu, dusch och omklädningsrum. Det finns också möjlighet att bada i sjö året runt.
spaUnder byggnation kommer öppna 2023 med flera olika bad och bastu både inomhus och utomhus samt rum för behandlingar

Restaurangen

De beskriver sina menyer som nyskapande, med säsongens råvaror så som grönsaker från deras egna växthus och kött från djur från Högbos hagar. De är stolta över sitt hållbarhetsarbete där de använder närproducerade och ekologiska råvaror så långt det går.

Restaurangens tider:

 • Frukost kl 7 – 10 varje dag
 • Lunch kl 11.30 – 14.00 måndag – fredag, kl 12 – 14 lördag – söndag samt helgdagar
 • Bistro kl 14 – 23 varje dag
 • Middag à la carte kl 17.30 – 21 varje dag
 • Baren kl 14 – 23 söndag – onsdag, kl 14 – 24 torsdag – lördag

På helgerna serveras lunchbuffé bestående av dagens soppa med sallader, ostar och levainbröd från Högbo samt dagens dessert.

På vardagar serveras förrätt, varmrätt och dessert med kaffe. Denna meny bestäms någon timme innan öppning varje dag. Det finns dock även stående rätter så som köttbullar med gräddsås och lingon som serveras varje dag, om man vill veta i förväg vad som serveras.

Julbord, som beskrivs som en sittande bjudning med mat inspirerad av julen, serveras på Nya Herrgården. Allt i köttväg har producerats med traditionella metoder, som korvstoppning och syltning, i charkuteriet. Främst av egna djur; får, lamm, grisar, ankor och vaktlar.

Högbo erbjuder flera olika paket:

 • Gourmetpaket

Det utlovas att deras kockar ska ta dig till högre höjder med smakupplevelser att längta efter.

Ingår i paketet: bord i restaurangen, eftermiddagsfika, fyrarätters middag, övernattning, frukost, fritt Wi-Fi, fri parkering.

 • MTB-paket

Gästrikeskogen erbjuder några av Sveriges kanske härligaste MTB-banor.

Ingår i paketet: bord i restaurangen, ringlocka och MTB karta, eftermiddagsfika, fyrarätters middag.

 • Golfpaket

Greenfee och, enligt hotellet, gudomligt god mat.

Ingår i paketet: bord i restaurangen, en greenfee på Högbo eller Hofors GK, fyrarätters middag, övernattning, frukost, fritt Wi-Fi, fri parkering.

 • Padelpaket

Komplett paket med utomhuspadel för padelälskaren.

Ingår i paketet: bord i restaurangen, padeltid på singelbana, eftermiddagsfika, fyrarätters middag, övernattning, frukost, fritt Wi-Fi, fri parkering.

 • Kanotpaket

Upptäck Högbos härliga natur med en spegelblank sjö med söta öar samt små forsande kanaler.

Ingår i paketet: bord i restaurangen, kanothyra kanadensare eller kayak, eftermiddagsfika, fyrarätters middag, övernattning, frukost, fritt Wi-Fi, fri parkering.

 • Yogapaket

Boosta dig med yoga.

Ingår i paketet: bord i restaurangen, yogatid kl 09.00 eller 16.30, eftermiddagsfika, fyrarätters middag, övernattning, frukost, fritt Wi-Fi, fri parkering.

 • Senior VIP

En lyxig gourmetupplevelse i naturskön miljö exklusivt för dig som fyllt 55 år.

Ingår i paketet: bord i restaurangen, yogatid kl 09.00 eller 16.30, eftermiddagsfika, fyrarätters middag, övernattning, frukost, fritt Wi-Fi, fri parkering.

 • Tvådagarspaketet

Bli ompysslad i två dagar – dubbelt så bra!

Ingår i paketet: middagstid, en eftermiddagsfika, en fyrarätters middag, övernattning, frukost, fritt Wi-Fi, fri parkering.

 • Skidåkarpaket

Skidåkning och träning i omtalat välpreparerade skidspår.

Ingår i paketet: bord i restaurangen, eftermiddagsfika, fyrarätters middag, övernattning, frukost, fritt Wi-Fi, fri parkering.

 • Julens smaker

Som gourmetpaketet, fast med julinspirerade smaker.

Ingår i paketet: bord i restaurangen, eftermiddagsfika, “julens smaker”, övernattning, frukost, fritt Wi-Fi, fri parkering.

 • Nyårspaket med 5-rätters middag

Fira av året med eftermiddagsfika i orangeriet, femrätters nyårsmiddag samt champagne vid tolvslaget.

Ingår i paketet: bord i restaurangen, eftermiddagsfika, nyårsmiddag på Högbo, champagne på tolvslaget, övernattning, frukost, fritt Wi-Fi, fri parkering.