Home Blogg Harry Potter: bästa lego sets 2022

Harry Potter: bästa lego sets 2022

0
Harry Potter: bästa lego sets 2022

Lego släppte sitt första Harry Potter-set 2001. Inspirerat av filmen och boken “Harry Potter och de vises sten” innehöll setet bland annat en sorteringshatt, och du kunde snurra på ett hjul för att bestämma din husplacering. Under de årtionden som gått sedan dess har Potter-uppsättningarna ökat i komplexitet. 

Snabba fakta om Harry Potter Lego:

MärkeLego
TemaHarry Potter
FigurerJa, mikro eller mini
Baserat påBöcker av JK Rowling

Lego är inte bara byggbitar för barn

De allra flesta Lego-uppsättningar är fortfarande inriktade på barn. Men det finns ett litet men ökande antal set med vuxentema, inklusive det nyligen utgivna Hogwarts Express, som består av 5129 bitar och 20 minifigurer.

Förutom Lego att bygga med kan du hitta spel (både bordsspel och spel för Nintendo Switch eller PS4) med Harry Potter-temat. Ett exempel på spel är Lego Harry Potter: Years 1–4, som finns för dator och konsoler.

Här är några av de bästa Harry Potter Lego-satserna som finns tillgängliga för närvarande:

Harry, Hermione, Ron och Hagrid

Det här BrickHeadz-setet innehåller en Hagrid i lite större storlek och tre minifigurer. Setet är perfekt för att ställa upp i bokhyllan, precis som Voldemort, Nagini & Bellatrix-setet, som också säljs för samma pris.

Hogwarts ögonblick: Trolldrycker

Det finns flera Lego-set  med ”Hogwarts Moments” som består av scener i klassrummet. Det finns byggbara klassrumssatser för trollkonster, förvandlingsklass och för försvar mot svartkonst. Men den bästa uppsättningen är nästan den dystra ”Potions Class”, som kommer med utrustning för att göra trolldrycker och en minifigur av professor Snape. Det finns också en minifigur av Seamus Finnigan, som har ett vändbart ansikte med svart rök överallt.

Professorer på Hogwarts

Det här BrickHeadz-setet är en 4-i-1, med större figurer av Severus Snape, Minerva McGonagall, Moody (eller är det Barty Crouch, Jr?) och Sybill Trelawney. Var och en av dem har sin egen trollstav och ytterligare tillbehör. Snape har till exempel en flaska med trolldryck och Trelawney har en kopp te.

Hogwarts ikoner – en samlarutgåva

Det här ärden första av de dyrbara uppsättningarna för vuxna på den här listan. Att bygga upp Hedwig ger dig en så exakt kopia att du skulle kunna tycka att du har en riktig snöuggla hemma, precis som Harry. Men även de andra artefakterna i större storlek gör det här setet till ett måste, och inkluderar Harrys glasögon, en gyllene snok, en chokladgroda och ett anpassningsbart brev från Hogwarts.

Diagon Alley

Legos modulbyggnadslinje är en av de mest populära, och de här magiska byggnaderna i Diagon Alley, som utgör trollkarlsvärldens shoppingcenter, passar perfekt in. Lego Diagon Alley innehåller: 

  • Ollivanders trollstavbutik,
  • Scribbulus skrivverktyg,
  • Quality Quidditch Supplies,
  • Florean Fortescues glassbar,
  • Flourish & Blotts,
  • Weasleys Wizard Wheezes och
  • Daily Prophet.

Byggnadernas fasader och interiörer matchar dem från filmerna och är fulla av obskyra referenser. Särskilt imponerande är Ollivanders, som har ett passande dammigt och rufsigt utseende.

Hogwarts slott

Här har vi en massiv (skapad av mer än 5500 delar) replika av Hogwarts slott, inklusive alla rum och kamrar som du känner till och vill ha: den stora hallen, Dumbledores kontor, Gryffindors gemensamma rum, och till och med hemligheternas kammare. Komplett med en gigantisk basilisk. Det finns till och med rörliga trappor som förbinder dem alla. Slottet levereras med 27 mikrofigurer, plus fyra större minifigurer av skolans grundare: Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw och Salazar Slytherin.

Hogwarts Express – samlarutgåva

En av de mest imponerande (och definitivt dyraste) Lego Harry Potter-uppsättningarna är den här modellen i skala 1:32 av Hogwarts Express. Setet innehåller tågets motor och två vagnar samt plattform 9 3/4. En vev ovanpå motorn vrider på hjulen, och knappar på passagerarvagnen tänder lampor inuti för att belysa scener från filmerna. Setet levereras med 20 minifigurer, inklusive flera versioner av huvudpersonerna när de växer upp, varav några är exklusiva för setet.

Harry Potter är fortfarande otroligt populär, även om det inte är ett lika stort kulturellt fenomen som under sin storhetstid – numera är det mer av en institution. Och naturligtvis finns den oundvikliga motreaktionen. En del är naturligt förekommande när något blir så här populärt, och en del är självförvållat – genom författaren JK Rowlings uttalanden. Var man befinner sig i den debatten, och om man skiljer konsten från konstnären, är ett personligt beslut. Men om du gör det finns det många Lego-set som du kanske vill kolla in.