Home Uncategorized Friskis och Svettis

Friskis och Svettis

0
Friskis och Svettis

Det är ingen hemlighet att Friskis och Svettis är en av de största idrottsföreningarna i Sverige. Faktum är att de även finns i Norge, Finland, Danmark, Belgien, Frankrike, Luxemburg, England och Skottland. Men om du ändå inte anser dig känna till Friskis och Svettis så bra, så kan du fortsätta läsa den här texten. Vi ska nämligen framföra en presentation och recension av Friskis och Svettis, så att du kan få en bättre bild av vilka de är och vad de gör.

Friskis och Svettis företag

Johan Holmsäter grundade Friskis och Svettis år 1978 i Stockholm. Han ville att människor skulle våga och vilja röra på sig under hela livet, och därför lanserade han träningsformen Jympa. Den skulle träna hela kroppen på mindre än en timme och på ett roligt sätt med en gemenskap med andra.

På första jympapasset kom endast en annan person, men inom några månader var det en stor succé. Flera andra anläggningar öppnade runt om i Sverige och idag finns det 159 lokala Friskis och Svettis-föreningar.

Friskis och Svettis utbud och filosofi

Friskis och Svettis erbjuder runt 80 olika träningsformer som exempelvis dans, spinning, utomhusträning, gym, indoor walking, med mera. Alla anläggningar erbjuder inte alla sorters träningar, men de har fortfarande jympan gemensamt. I 27 av anläggningarna finns det även möjlighet att få träna med en personlig tränare.

Förutom de många och härliga träningsformerna erbjuder även flera Friskis och Svettis särskilda pass för grupper som exempelvis:

  • Gravida
  • Nyföderskor
  • Barn och unga
  • Seniorer
  • Funktionsvarierade

En av Friskis och Svettis viktigaste filosofier är att alla ska få sin röst hörda. Det är en demokratisk grupp av föreningar som är ledd och styrd av medlemmar. Om företaget får ett ekonomisk överskott går samtliga intäkter till att öppna nya lokaler, att utbilda nya ledare eller att lokalerna får fler och finare utrustning. Dessutom kan vem som helst ansöka om att starta en ny förening och föra Friskis och Svettis vidare.

Är Friskis och Svettis bra?

Friskis och Svettis är perfekt för dig som vill träna på ett roligt sätt tillsammans med likasinnade. Du kan välja bland en mängd olika och för många medlemmar helt nya träningsformer som gör dig taggad på att träna igen. Kanske har du ett friluftsintresse och vill därför vara ute. Eller också kanske du tycker om musik och vill träna dans eller röris där musiken styr träningen.

Vad du än väljer kan du vara säker på att det kommer att vara givande. Om du skulle känna dig missnöjd eller tröttna på en särskild träningsform kan du ju också helt enkelt gå vidare till nästa. Är du riktigt nöjd kan du även utbilda dig till ledare eller ansöka om att få starta en egen förening.

Du slipper dessutom känna att pengarna du betalar för medlemskapet går till en girig chef eller ändamål som du inte står bakom. Det är en vinst i sig. På samma gång får du även möjligheten att göra din röst hörd om du har klagomål, önskemål eller andra kommentarer.

Så ta din chans och bli en av de över 500 000 medlemmarna redan idag. Gör träningen kul igen!